Maradjon park a Városliget!

Példátlan az európai városfejlesztési gyakorlatban az országgyűlés által tavaly nyáron elfogadott törvény, amely szerint a Városligetben öt múzeumot és egyéb objektumokat létesítenének. Ezzel feldarabolnák a zöldterületet, és további gépjármű-forgalmat vonzanának a parkba. A Civilzugló Egyesület felhív mindenkit, hogy 2014. május 17-én délután együtt tüntessünk a tervezett beépítések ellen.

Budapest belső kerületeiben alig vannak zöldterületek. A szerencsésebb városok megőrizték hatalmas parkjaikat, máshol pedig, a városi zöldterületek értékét felismerve, a rozsdaterületeket (leromlott ipari és lakóterületeket) alakították át parkokká. Könyvtárnyi szakirodalom és a józan tapasztalás egyaránt igazolja, hogy testi és lelki harmóniája megőrzéséhez a természet közelségére minden embernek egész évben szüksége van. Azok a fejlesztések szolgálják a várost, amelyek a parkok, zöldterületek jelentős növelésével, nem pedig a terhelésével valósulnak meg.  

A szervezők és a Levegő Munkacsoport kérik a távolabb lakó budapestieket is, hogy jöjjenek el a megmozdulásra! Találkozunk május 17-én, szombaton 16 órakor a Városligetben az Erzsébet királyné útja és a Hermina út sarkán!

Hírfigyelő