Támogasson minket!

 

Kérjük, támogassa adományával Környezeti Tanácsadó Irodánk tevékenységét.

Annak szemléltetésére, hogy milyen jellegű segítséget nyújt Irodánk, itt a számtalan megtörtént eset közül ismertetünk egyet. Egy édesanya hívta fel a Levegő Munkacsoportot segítségért. Elmondta: fogyatékos gyermekét neveli, és majdnem a teljes napját lakásában tölti. A szomszédja építési vállalkozó, aki nagy mennyiségben hord haza hulladékokat. Ezekkel fűt a kandallójában, melynek kéményéből ömlik a mérgező füstgáz, ami beáramlik az ő lakásukba is. Írtunk az illetékes hatóságnak, hivatkozva a megfelelő jogszabályokra. Ezzel elértük, hogy szakértői vizsgálatot rendeljenek el, amelynek során az elkövető által tagadott hulladékégetés ténye bizonyítást nyert. A szabálysértőt megbírságolták – nem fűt többet mérgező anyagokkal.

Környezeti Tanácsadó Irodánkhoz évente 3000-3500 ember fordul különböző környezeti ügyekkel, melyek megoldásában térítésmentesen segítünk. Gyakran előfordul, hogy a szakminisztériumok, önkormányzatok, és más állami szervek is hozzánk irányítják a lakossági ügyeket vagy maguk kérnek tanácsot. A tanácsadási szolgáltatás fenntartása éves szinten 7 millió Ft-ba kerül. Az utóbbi évek válságos pénzügyi helyzete miatt forrásaink jelentősen szűkültek, pályázati támogatást pedig szinte egyáltalán nem kaptunk a szolgáltatás fenntartására. Környezeti Tanácsadó Irodánkról részletes tájékoztatás a http://www.levego.hu/tanacsado-iroda címen található.

A Levegő Munkacsoport politikai pártoktól és gazdasági érdekektől mentes független társadalmi szervezet. Azért dolgozunk, hogy minden ember egészséges környezetben, emberhez méltó módon élhessen. Rendkívül fontosnak tartjuk és kiemelten törekszünk az állampolgári részvétel lehetőségeinek bővítésére, a nyilvánosság, a tájékoztatás és a tájékozódás szabadságának kiteljesítésére. Munkánk elismeréseként 2006-ban megkaptuk Az Év Civil Szervezete Díjat.

Magánszemélyként

Cégként

Munkájával, lehetőségeivel

Ozone Network