Ismét Critical Mass kerékpáros felvonulás

Idén is több tízezer résztvevőt várnak a rendezők szeptember 22-én az Európai Autómentes Nap alkalmából rendezett Critical Mass kerékpáros felvonulásra.
Idén nincs szervezett felvonulás, a biciklisek 18:30-kor indulnak a Budai Parkszínpadtól (Feneketlen-tó), és szabadon választott útvonalon, a KRESZ szabályai szerint közlekednek a városban, majd 20 órakor találkoznak a Szépművészeti Múzeum lépcsőinél, a Hősök terén.
A résztvevők a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás biztonságosabbá tételéért, a gépjárművek okozta dugók és levegőszennyezés csökkenéséért demonstrálnak. Szeretnék, hogy Budapesten általánossá váljon a kerékpározás, és a város vezetői az eddigieknél jóval többet tegyenek a feltételek megteremtéséért.
Korábban a kerékpáros közlekedést választók kritikus tömegének elérése volt a budapesti Critical Mass felvonulás legfőbb célja, és ezt a célt sikerült elérni. Budapesten folyamatosan nő a rendszeresen kerékpárral közlekedők száma. A mostani felvonulás célja már az, hogy fővárosunk – számos európai városhoz hasonlóan – váljon kerékpárosbaráttá, és a jövőben szorongás nélkül kerekezhessenek azok is, akik ma még magukat, családtagjaikat féltik a balesetektől és a szennyezett levegőtől.

Részletek a www.criticalmass.hu honlapon!

Hírfigyelő