LÉLEGZETNYI - A Levego Munkacsoport havi hírlevele
III. évfolyam 10. szám                                  A Lélegzetnyi rendkívüli kiadása

TARTALOM

RENDKÍVÜLI KIADÁS AZ EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT ALKALMÁBÓL
Mobilitási hét immár hetedszer Európában.
Tiszta levegot mindenkinek!

A VALÓSÁG
Csak a politikai akarat hiányzik a közlekedési válság megoldásához
Levegominoség: szép tervek, keserves valóság

TÖMEGKÖZLEKEDÉS
Élhetetlen gettó vagy élheto város?
Tömegközlekedési szokások
Hol legyen a végállomás?
Budapesti látványosság: várakozó turistabuszok

EGYÉNI KÖZLEKEDÉS
Kell az északi híd, de nem mindegy hogyan
Kell M0-s, de nem mindegy hol
Az utca visszahódítása

GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS
A piacok reneszánsza

ESEMÉNYEK
Programjaink
Menjünk a piacra
Környezetkímélo vasút - tiszta levego
Közlekedés és Környezet
LUFTHASE: Eloadás gépekkel, szellemekkel, a városi levegovel

Rendkívüli kiadás az Európai Mobilitási Hét alkalmából

Mobilitási hét immár hetedszer Európában

A történet tizenegy évvel ezelőtt kezdődött. Alig egy évtizede, 1997-ben egy francia város lakói, megelégelve a közlekedés okozta ártalmakat, egyetlen napra autómentes napot hirdettek. La Rochelle kezdeményezését 1998-ban már sok francia város követte. Az Európai Unió tagországai 2000 februárjában közös támogató nyilatkozatban ismerték el a rendezvényt, amelyet azóta minden évben szerte Európában, sőt más földrészeken is megtartanak.

Tiszta levegőt mindenkinek!

Az Európai Mobilitási Hét által megrendelt közvélemény-kutatás eredménye szerint az európai polgárokat aggasztja, hogy milyen levegőt szívnak be, és a légszennyezést a környezetvédelmi problémák listájának élére sorolják be. Éppen ezért a 2008-as Európai Mobilitási Hetet megelőző kampány a Levegő Munkacsoport legnagyobb örömére ezt a kérdést állítja a középpontba, és arra buzdítja a helyi önkormányzatokat, hogy a levegőminőség témájában szervezzenek felvilágosító tevékenységeket, és olyan tartós hatású intézkedéseket vezessenek be, amelyek hozzájárulhatnak a közlekedési ágazattal összefüggő légszennyezés és CO2-kibocsátás mértékének csökkenéséhez.

A lap tetejére

A VALÓSÁG

Csak a politikai akarat hiányzik a közlekedési válság megoldásához

Budapesten a közlekedési válság megoldásához egyetlen dolog hiányzik: a politikai akarat. Világszerte sok város példája mutatja, amennyiben ez megvan, a többi probléma gyorsan leküzdhető. Nálunk viszont még a legegyszerűbb és legésszerűbb intézkedések eléréséhez is sok év harca szükséges. A Levegő Munkacsoport megalakulása óta küzd azért, hogy a politikusok rábólintsanak legalább a kis beruházást igénylő változtatásokra, amelyekkel a városban élők egészségét megkímélnék.

Levegőminőség: szép tervek, keserves valóság

A Fővárosi Önkormányzatnál tervek elképzelések vannak, de a végrehajtás valahogy mindig várat magára. A Levegő Munkacsoport húsz éve éppen a levegőszennyezettség csökkentése érdekében alakult. Akad aki céljait utópisztikusnak minősíti, miközben szerte a világon sok városban már megvalósultak azok a javaslatok, amelyeket itthon a Levegő Munkacsoport tett. A Levegő Munkacsoport kezdeményezésére és közreműködésével készült el Budapest Levegő-tisztaságvédelmi Intézkedési Programja, amit a civil szervezetek teljes támogatásukról biztosítottak. Sajnos azonban a program túlnyomórészt csak papíron maradt mind a mai napig.

A lap tetejére

TÖMEGKÖZLEKEDÉS

Élhetetlen gettó vagy élhető város?

Városaink új kihívás előtt állnak. Megfelelnek a mesterségesen hatalmasra gerjesztett egyéni gépjármű-közlekedés igényeinek és ezzel élhetetlen gettóvá züllenek, vagy emberbarát megoldások teszik lehetővé lakói számára az utazást. A társadalom, városvezető képviselők és várostervezők számára több megoldás, illetve ezek ötvözetei is rendelkezésre állnak. Az egyik ilyen a közösségi közlekedés.

Tömegközlekedési szokások

Egyes hazai statisztikák szerint minden 17. haláleset és minden 24. rokkantság a légszennyezés következménye. Az elszomorító adat birtokában minden ember számára lelkiismereti kérdés, hogy reggelente az autózást választja-e vagy a tömegközlekedést, netalántán a biciklizést. Fontos kérdés: mit tehetünk saját és embertársaink egészségének megőrzéséért, illetve hogy unokáinknak is legyen még tiszta levegője? Amint azt a közvélemény-kutatások is alátámasztják, változtatnunk kell a közlekedési szokásainkon.

Hol legyen a végállomás?

Csak a célt nem szolgálja a 4-es metró. Ekkora beruházást úgy kellett volna megtervezni, hogy annak mindenki örüljön. Autós, gyalogos egyaránt. A Levegő Munkacsoport mind környezetvédelmi, mind közlekedési szempontból újragondolná a kelenföldi végállomás terveit és helyette más megoldást javasol.

Budapesti látványosság: várakozó turistabuszok

Évek óta érkeznek a panaszok a turistabuszokra az idegenforgalmi célterületek környékéről. Nyugat-Európa számos nagy városában már megoldották ezt a problémát. A Fővárosi Önkormányzat megrendelésére már elkészült egy tanulmány is, amely több nyugat-európai város követendő példáját is ismerteti. Reméljük, hogy még az idén sikerül egyezségre jutni a közlekedés, az idegenforgalom, a városüzemeltetés és a lakosság képviselőinek, 2009 tavaszán pedig már átgondolt turistabusz-rendelettel indulhat az idegenforgalmi szezon.

A lap tetejére

EGYÉNI KÖZLEKEDÉS

Kell az északi híd, de nem mindegy hogyan

A Megyeri-híd választott megoldása több közlekedési és környezetvédelmi problémát vet fel, mint amennyit megold. A híd megépítése tovább növeli Észak-Budapest fő- és mellékútvonalainak terheltségét, gigászi dugókat okozva és elviselhetetlen szintre emelve a térség levegő- és zajszennyezettségét. Szükség van egy új városi hídra Óbuda és Újpest között. De nem egy autópálya-hídra! A sors furcsa fintora, hogy ha közlekedési tárca elfogadta volna a civil szervezetek javaslatait, akkor most semmi nem veszélyeztetné a Megyeri-híd átadását, és a lakosság is örömmel várta volna azt.

Kell M0-s, de nem mindegy hol

Az M0-ás keleti szakaszára szükség van, a civilek sosem voltak ellene. Amiért tiltakoztak, az a rossz megoldás, a rossz nyomvonal kiválasztás. Utóbbi oka - a civilek vélelme szerint - a telekspekuláció.

Az utca visszahódítása

A főváros vezetése is támogatja a kerékpározást. Kérdés, mit tesz a gyakorlati megvalósítás érdekében. A Levegő Munkacsoport látványtervet készített arról, hogy miként festene a Kossuth Lajos utca, ha a gyalogosok és a kerékpárosok visszakapnák a közterületet. Idén júniusban a Kossuth Lajos utcán két autós sávot birtokba vett, felhívva a figyelmet, hogy az utca mindenkié, nem csak az autósoké.

A lap tetejére

GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS

A piacok reneszánsza

Nyugat-Európában most kezdődik a kis üzletek, a piacok reneszánsza. Rájöttek, nem biztos, hogy az az olcsóbb, amit több ezer kilométerről szállítanak a szupermarketekbe. Lehet, hogy összességében jobban járnak azzal, amit vidéken a kistermelő állít elő, ám csak pár tíz kilométert fuvaroztatja az árut. A Levegő Munkacsoport nem azt akarta, hogy egyáltalán ne épüljenek bevásárlóközpontok, csak azt szerette volna, ha kiépítésük során sikerül elkerülni a más országokban korábban elkövetett hibákat. Sajnos a beruházók sokkal eredményesebben lobbiztak. A néhány népszerű, jól működő bevásárlóközpont mellett sok az olyan, amely gazdasági szempontból sem sikeres, és építése zöldterületek elpusztításával, az átszellőzést biztosító légcsatornák eltorlaszolásával, a helyi kisebb boltok megszűnésével járt.

 A lap tetejére

ESEMÉNYEK

Programjaink

A Levegő Munkacsoport már hagyományosan minden évben színes programmal vesz részt az Európai Mobilitási Hét programjában. Idén is (szeptember 21-én, vasárnap) ott lesz a civil szervezet sátra az Andrássy úton, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek a Levegő Munkacsoport munkájával is. Környezetszennyezési ügyekben jogi tanácsot kérhetnek a kihelyezett munkatársaktól. Este 7 órakor Andrássy úti "irodánkban" vendégünk Mohamed Aida és Imre Géza vívó olimpikonok, a pekingi magyar olimpiai csapat tagjai. Szeptember 16-án a Levegő Munkacsoport elnöke a város vezetésével "gyorsasági" versenyen vesz részt, ahol kiderül, hogy a megadott útvonalon: autóval, vonattal, busszal vagy kerékpárral a gyorsabb haladni?

Menjünk a piacra!

Egyetlen kiló argentin szőlővel "megveszünk" majdnem két kiló üvegház-hatású gázt is. Ennyivel járulunk hozzá a levegő szennyezéséhez. Ha kisétálunk a piacra, akkor számottevő mennyiségű széndioxiddal lesz "könnyebb" kosarunk. A Levegő Munkacsoport szeptember 18-án, csütörtökön délután a Hunyadi téren látványos programmal hívja fel a figyelmet arra, a hazai áru előnyben részesítésével lelassíthatjuk a globális éghajlatváltozást. A Magyar Természetvédők Szövetségével és a Tudatos Vásárlók Egyesületével közösen figyelemfelkeltő megmozdulást szervez a hazai zöldségek és gyümölcsök vásárlása érdekében.

Környezetkímélő vasút - tiszta levegő

A Magyar Közlekedési Klub programja keretében szeptember 19-én a Kál-Kápolna-Kisújszállás vasútvonal mentén az állomásokon önkéntesek várják az utasokat, és összegyűjtik panaszaikat és javaslataikat. A 11 órakor kezdődő fórumon folytatódik az utasok, a vasúti szolgáltató és az önkormányzatok közti párbeszéd. A konferencia után kerékpáros felvonulás indul a kunhegyesi strandig, ahova aznap ingyenes a belépés a résztvevőknek. A térségben rendkívül elterjedt a kerékpáros közlekedés. A szervezők a közlekedési tárca Mobilitás Heti programjához kapcsolodva fényvisszaverő sapkák és mellények kiosztásával hívják fel a lakosság figyelmét a láthatóság fontosságára kerékpárosok nagyobb biztonsága érdekében.

Közlekedés és Környezet -
Új havi hírlevél a fenntartható közlekedéspolitikáért

Az Európai Parlament és az Európa Bizottság aktuális közlekedéspolitikai döntéseiről és stratégiájáról hírlevélben és honlapon ad hírt az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség.

LUFTHASE: Előadás gépekkel, szellemekkel, a városi levegővel

Művészek, társadalomtudósok, aktivisták, építők és önkéntes segítők egy hónapra elfoglalják a Blaha Lujza téri Corvin Áruház eddig ismeretlen termeit, hogy szerkezeteket építsenek. Modelljük a titokzatos légszövőszék (air loom), mely a levegő transzformálásával képes befolyásolni az emberek gondolatait, álmait, szavait, tetteit.
A bemutató mellett megtekinthető a Levegő Munkacsoport kiállítása a Rákóczi út forgalomcsillapítási terveiről. 

A lap tetejére

Fordítókat keresünk

Magyar nyelvű cikkeink, tanulmányaink angol nyelvű megjelentetéséhez önkéntes fordítókat keresünk. A jelentkezéseket a vargarita@levego.hu címre vagy a 411-0509-es telefonszámra várjuk.

A lap tetejére

Szerkeszti: Szép Zsuzsa
Felelős kiadó: Lukács András
Nyomtatható változat itt letölthető.
A Lélegzetnyi korábbi számaiittmegtalálhatók.

Észrevételeiket a hirlevel@levego.hu címen várjuk, a hírlevélről leiratkozni ugyanezen a címen lehet!