Elnökség

Lukács András

lukacs[kukac]levego.hu

elnök
geofizikus

A Levegő Munkacsoportnak megalakulása (1988) óta vagyok a vezetője, 1995-től elnöke. Több mint 60 tanulmány szerzője vagy társszerzője vagyok az ökoszociális államháztartási reform, a környezetbarát közlekedés és a fenntartható energiapolitika témakörében. Több ezer alkalommal jelentem meg a médiában. Az Európai Zöld Költségvetés (Green Budget Europe) egyik alelnöke vagyok annak megalakulása, 2008 óta.

Beliczay Erzsébet

beli[kukac]levego.hu

elnökhelyettes
építész

Korábban kivitelezéseken, tervezésben és szerkezetfejlesztésen, 1995-től környezetvédelmi szakértőként dolgozom. Az épített környezettel és – ehhez kapcsolódóan – energiával, klímaváltozással, közszolgáltatásokkal illetve a vonatkozó  szociális és gazdasági problémákkal, szabályozással foglalkozom. Számos tanulmányt, cikket írtam e témákban.

Schnier Mária

schnier[kukac]levego.hu

elnökhelyettes

érettségi – Képző- és Iparművészeti Gimnázium
környezetvédelmi asszisztensi  képesítés – TIT Stúdió

1990 óta foglalkozom a zöldterületek és a lakókörnyezet védelmével. Településrendezési tervek és környezeti hatásvizsgálatok véleményezési  eljárásaiban veszek részt Budapesten és környékén. 2005. óta Pest megye déli részén folyó kavicsbánya ügyek környezetvédelmi eljárásaiban is részt veszek, a termőföld védelme érdekében. Munkám közben kapcsolatot tartok a helyi lakossággal.

Lenkei Péter

Lenkei Péter

lenkei[kukac]levego.hu 

elnökségi tag

természetvédelmi mérnök

1999 óta a Környezeti Tanácsadó Irodát vezetem, a Levegő Munkacsoport elnökségi tagja vagyok. Leginkább levegőtisztaság-védelemmel, a légiközlekedés káros hatásai elleni fellépéssel, természetvédelemmel, zöldfelület-védelemmel, közlekedéssel, épületenergetikával, megújuló energiaforrásokkal, ökológiai fogyasztóvédelemmel, élelmiszerbiztonsággal és vízvédelemmel foglalkozom.

Varga Judit

varga.judit[kukac]levego.hu

elnökségi tag

bölcsész, civil vezető

Újságírói korszakomat követően a Lélegzet folyóirat főszerkesztője és a a Levegő Munkacsoport kommunikációsa voltam (2005-2007). Az Egyesült Államokban tanulmányozhattam a civil szektor működését, és hazatérve felépítettem saját szervezetemet, a A Messzelátó Egyesületet, amely a fenntartható városi életmód praktikáinak oktatáson túl egy összetartó közösséget épít maga köré. 2009-ben a 350.org nemzetközi éghajlatvédelmi mozgalom közép-kelet-európai kampányát vezettem, amelyhez milliók kapcsolódtak világszerte. 2010 óta európai uniós környezetvédelmi projektek tervezésében, megvalósításában veszek részt. Jelenleg CSR programvezetőként dolgozom társadalmi felelősségvállalási programok életre hívásában. A Levegő Munkacsoportot elsősorban szakmai tudásommal, tanácsadóként támogatom például stratégiai tervezésben, szervezetfejlesztésben.

Ozone Network