Elnökség

Lukács András

lukacs[kukac]levego.hu

elnök
geofizikus
zöld államháztartási reform, fenntartható közlekedés

A Levegő Munkacsoportnak megalakulása (1988) óta vagyok a vezetője. Több mint 60 tanulmány szerzője vagy társszerzőjeként az ökoszociális államháztartási reform, környezetbarát közlekedés és fenntartható energiapolitika témáiban publikálok. Több ezer alkalommal jelentem meg a médiában. Az Európai Zöld Költségvetés (GBE) Irányító Bizottságának alelnöke vagyok.

Beliczay Erzsébet

beli[kukac]levego.hu

elnökhelyettes, építész

Korábban kivitelezéseken, tervezésben és szerkezetfejlesztésen, 1995-től környezetvédelmi szakértőként dolgozom. Az épített környezettel és – ehhez kapcsolódóan – energiával, klímaváltozással, közszolgáltatásokkal illetve a vonatkozó  szociális és gazdasági problémákkal, szabályozással foglalkozom. Számos tanulmányt, cikket írtam e témákban.

Schnier Mária

schnier[kukac]levego.hu

elnökhelyettes

érettségi – Képző- és Iparművészeti Gimnázium
környezetvédelmi asszisztensi  képesítés – TIT Stúdió

1990. óta foglalkozom zöldterület védelemmel és településfejlesztési tervek véleményezésével  környezeti hatásvizsgálatok és szakhatósági egyeztetések  eljárásaiban. Fő szempontjaim: a beépítések és az eredeti altalajjal közvetlen vertikális kapcsolatban álló, fás  zöldfelületek megfelelő aránya, városképi megjelenés, épített környezet biztonsága, nagy gépjármű forgalmat vonzó funkciók kiküszöbölése, a lakókörnyezet élhetősége, hangulata.

2005-ben kezdtem foglalkozni kavicsbánya ügyekkel is, mert veszélyesnek tartom az építőipari alapanyagok mezőgazdasági területek rovására elharapódzó kitermelését.

Munkám közben kapcsolatot tartok a helyi lakossággal, más környezetvédő szervezetekkel és munkatársaim szaktudását is hasznosítom.

Lenkei Péter

lenkei[kukac]levego.hu 

Környezeti Tanácsadó Iroda vezető, természetvédelmi mérnök

Levegőtisztaság-védelem, légiközlekedés káros hatásai elleni fellépés, természetvédelem, zöldfelület-védelem, közlekedés, épületenergetika, megújuló energia, ökológiai fogyasztóvédelem, élelmiszerbiztonság, vízvédelem.

Varga Judit

varga.judit[kukac]levego.hu

elnökségi tag

Ozone Network