Polgármesterek levelei
a kamionforgalomról

 

"A város lakosságát nagymértékben zavarja az áthaladó kamionok forgalma, valamint az áthaladás következtében felvert por, illetve a kamionok által kibocsátott kipufogógáz."

(Kisbér)

 

 ". a bosnyák és horvát gépkocsivezetők nem tartják be az ezen a szakaszon érvényes, 40 km/h-s sebességkorlátozást. A rendőrség körzeti megbízottjának az elmúlt hónapban a korlátozó tábla hatálya alatt 110-zel nem sikerült utolérnie az egyik kocsit."

(Görzsöny)

 

 "A nagy kamionforgalom miatt szinte minden épület már megrepedezett."

(Mende)

 

 "Nagyon sok ház repedezik a három településen, ráadásul még a tv-nézést is zavarja a nagy robaj, amit a gépjárművek keltenek, és ehhez párosul, hogy nagyon sok lakásban az edények is csörögnek a csillapítatlan rezgésterhelés miatt."

(Szentdomonkos)

 

 "A környezeti terhelést elszenvedő egyre türelmetlenebb helyi lakosság az elmúlt év júniusában petícióval fordult az önkormányzathoz, hogy a tarthatatlan állapot javítása megszüntetése érdekében tegyen intézkedést."

(Tiszavasvári)

 

 "Mivel ezek a mérések alátámasztották a lakók és az önkormányzatok állításait, ezért azóta nem végeznek a térségben tengelynyomás mérést, a traffipaxok is az úrvezetőket rémisztgetik, mert a kamionosok jól működő hírszerzése első kézből értesül a mérések helyszíneiről. Az ellenőrzésekre hivatott két állami szerv, mely törvényesen tehetne az amúgy is túlzottan elnéző közlekedési szabályok betartatásáért, a "legmagasabb állami érdekekre" tekintettel nem tesz semmit. Sőt, cinikusan bizonygatja, hogy csak érzéki csalódás miatt hisszük, hogy a megengedett másfél-kétszeresével száguldoznak a 40 helyett 55 tonnás szörnyetegek."

(Tabajd)

 

 ". azt ugye senki nem gondolja, hogy komoly ellenőrzésnek számit az, ha például Újpesten egy évben egyszer a rendőrök titokban tengelynyomás ellenőrzést tartanak. Én 16 éve vagyok polgármester, de ez alatt az idő alatt mindössze egy ilyen esettel találkoztam."

(Újpest)

 

 A fentebb idézett és további levelek teljes terjedelmükben olvashatók honlapunkon:
 

2009
 

Tarna . 

 

2007

 

Baksa . BáatmonostorBicske . Csór . Debrecen . GyulaJánossomorja . Karácsond . Kerecsend . MilotaMosonmagyaróvár . Öttevény . Salgótarján  Szentendre . Tabajd . Tápiószecső . Terpes . Tiszavasvári . Tokaj . Zalaszentgyörgy Zugló

 

 

 

2006

  

Ártánd . Bag . Bajna . Fertoszéplak . Görcsöny . Ivád . Kálócfa . Kisbér . KiskunlacházaKörösszegapáti . Martonvásár . Mende . Répcelak . Szentdomonkos . TabajdTiszavasvári . Újpest . Vilonya