Miénk a város, magunknak zöldítjük

„Miénk a város, magunknak zöldítjük” címmel a Levegő Munkacsoport olyan mozgalmat indít útjára, melynek eredményeként településeink élhetőbbek és egészségesebbek lehetnek, az emberek pedig valódi közösséggé formálódhatnak.
Első alkalommal Budapest betondzsungelében hozunk létre egy kis közösségi parkot, melyben üde zöld fák, madaraknak is otthont adó cserjék és illatos virágok nyílnak, s ahol bárki megpihenhet egy padon és magába szívhatja e kis sziget varázsát. Reméljük, ennek mintájára sorra alakulnak majd újabb és újabb zöld szigetek a közösségek erejéből Magyarországon és Európa más városaiban is.
A parkot a világhálón szervezve építjük és tartjuk fenn. Minden csatlakozó megteheti saját vállalását a kialakítás vagy a gondozás szakaszában. Lehet növényt ültetni, madárodút karbantartani, padot festeni, öntözni, ősszel metszeni, lombot gyűjteni… A parkban elhelyezett webkamera segítségével a csatlakozók bármikor ránézhetnek parkjukra, melybe annyi munkát és szeretetet fektettek. A parkkal kapcsolatos eseményekről, megfigyelésekről, ötletekről a résztvevők online naplót vezethetnek, illetve oldalunkon beszélgethetnek, megoszthatják egymással tapasztalataikat. Szakértő válaszol rovatunkban pedig heti egy alkalommal kertészeti és zöldterületekkel kapcsolatos kérdésekre válaszolunk.
Közös parkunk előtt évi két alkalommal vidám utcai beszélgetésre és bulira invitálunk mindenkit, akinek tetszik a közösen kialakított zöld sziget. Itt megismerkedhetünk egymással, és a piknik során kertbe vagy közterületre kiültethető növényeket sorsolunk ki tombolán.
Ha neked is tetszik az ötlet, csatlakozz hozzánk a facebookon, vagy írj levelet a miparkunk@levego.hu címre! A megvalósításhoz szükséges forrást egy pályázat biztosíthatja. Ahhoz hogy ezt elnyerhessük, kérjük”lájkold” programunkat a pályázatkiíró OTP facebook oldalán, vagyis itt:
https://www.facebook.com/otpbank.hu?sk=app_227419420650770

Legyen a te parkod is!

Hírfigyelő