Munkatársak

Dr. Bendik Gábor

ügyvéd, környezetvédelmi szakjogász

Már az egyetemi évek alatt elkezdtem mélyebben foglalkozni környezetjogi témákkal és jelenleg is a környezetvédelem hazai és nemzetközi jogi eszközeit tekintem fő szakterületemnek. Évek óta megbízott, külsős jogi szakértőként segítem a Levegő Munkacsoport és az általa működtetett lakossági környezeti tanácsadó iroda munkáját.

Horváth Zsolt

horvath.zsolt[kukac]levego.hu

projektvezető / Merjünk változtatni projekt

agrármérnök, környezetvédelmi mérnök, közgazdász

2006 óta dolgozom a Levegő Munkacsoportnál, főbb szakterületeim: adórendszer, számvitel, civil szervezetek működése, támogatási rendszerek, fás és lágyszárú növények, talajhasználat, vegyi anyagok, légszennyezés, facebook, ismeretterjesztő előadások tartása. Örülök, hogy jó csapatban, nagyszerű emberekkel dolgozhatok együtt, olyan munkát végezve, mely az egész társadalomnak hasznos.

Lenkei Péter

lenkei[kukac]levego.hu

Környezeti Tanácsadó Iroda vezető, természetvédelmi mérnök

A 90-es évek elején a Városi Biciklizés Barátai Egyesület tagjaként ismertem meg a Levegő Munkacsoportot, akikkel sok közös kapcsolódási pontunk volt. 1999 óta vezetem a Levegő Munkacsoport Környezeti Tanácsadó Irodáját, széles körű szakmai tapasztalatokat szereztem a több, mint 30.000 ügy megoldása során. Természetvédelmi mérnök diplomát 2006-ban szereztem, de felső fokú informatikus végzettségem is van.

Schnier Mária

schnier[kukac]levego.hu

érettségi – Képző- és Iparművészeti Gimnázium
környezetvédelmi asszisztensi képesítés – TIT Stúdió

1990. óta foglalkozom zöldterület védelemmel és településfejlesztési tervek véleményezésével környezeti hatásvizsgálatok és szakhatósági egyeztetések eljárásaiban. Fő szempontjaim: a beépítések és az eredeti altalajjal közvetlen vertikális kapcsolatban álló, fás zöldfelületek megfelelő aránya, városképi megjelenés, épített környezet biztonsága, nagy gépjármű forgalmat vonzó funkciók kiküszöbölése, a lakókörnyezet élhetősége, hangulata.

2005-ben kezdtem foglalkozni kavicsbánya ügyekkel is, mert veszélyesnek tartom az építőipari alapanyagok mezőgazdasági területek rovására elharapódzó kitermelését.

Munkám közben kapcsolatot tartok a helyi lakossággal, más környezetvédő szervezetekkel és munkatársaim szaktudását is hasznosítom

Susánszky Ferenc

susanszkyf[kukac]gmail.com

technikai szerkesztő, grafikus

1993 és 2008 között megszűnéséig a Lélegzet című havilap technikai szerkesztője voltam, emellett a Levegő Munkacsoport egyéb kiadványait, szóróanyagait tervezem, és tördelem. A képeket szerkesztem a Lélegzetnyi hírlevélhez. A szervezet nyilvánosság előtti megjelenéséhez szükséges molinókat, plakátokat, matricákat stb. tervezem. A szokásos irodai programokon kívül ismerem, és használom az Adobe Indesign, Photoshop, Illustrator, a Corel, a Flash, a Linuxon futó Gimp, Mypaint, Inkscape és Kdenlive programokat.

Szegő Judit

szego.judit[kukac]levego.hu

Az éghajlatvédelmi projekt vezetője

Vargha Márton

vargha.marton[kukac]levego.hu

ITS szakértő, alkalmazott matematikus
közlekedés, energia

Dolgoztam programozóként, infokommunikációs újságíróként, köztisztviselőként és kommunikációs szakértőként.

1992-ben fővárosi önkormányzati képviselőként találkoztam a DBR – Dél-Buda-Rákospalota, újabban négyes – metró tervével. Próbáltam megértetni mindenkivel, hogy egy szükségtelen blöff, nem érdemes megépíteni, de a politikai korrupció erősebb volt.

Az ITS az Intelligens Közlekedési rendszerek rövidítése. Minden infokommunikációt bele lehet érteni, ami a közlekedésben előfordul.

Energiával, energiatermelési kérdésekkel azért foglalkozom, amit Lovelock "The Vanishing Face of Gaia - A Final Warning" című könyvében olvashatni a klímakatasztrófa és az üvegházhatású gázok kibocsátása közötti összefüggésről. Magyarország újragyarmatosítása, ha szükségtelen új atomreaktorok megépítése fejében a mindenkori magyar kormány elzálogosítja Magyarországot az Orosz Köztársaságnál. Az atomerőműépítés erőltetése ugyanarról a tőről fakad, mint a DBR metróé.

A Felügyelő Bizottság

 

Tömpe István

elnök

 

Dr. Kaizinger Tibor

 

Dr. Kiss László

Hírfigyelő