Nemzetközi kapcsolatok

 • Európai Éghajlati Hálózat

  Climate Action Network Europe

  www.climnet.org

 • Európai Környezetvédelmi Iroda

  European Environmental Bureau

  Az Európai Környezetvédelmi Iroda (EEB) több mint 140 környezetvédelemmel foglalkozó európai civil szervezetet tömörít, ezáltal a legnagyobb európai civil szövetség. Az EEB döntően az uniós jogalkotást követi és környezetvédelmi szempontból próbálja azt jobbítani, főleg szakpolitikai lobbival, illetve szakértői anyagok készítésével. Az EEB információkkal segíti tagszervezetei részvételét az uniós lobbiban, szakpolitikákban. A szervezet a környezetvédelem legtöbb területén aktív, a vegyi anyagoktól, a légszennyezéstől, a hulladékpolitikán át a biodiverzitás kérdéséig.www.eeb.org

 • Európai Környezetvédő Civil Szervezetek A Szabvány

  European Environmental Citizens Organisation For Standardisation

  2005. decembere óta vagyunk tagja az ECOS Európai Környezetvédő Civil Szervezetek a Szabványosításért civil egyesülésnek, amely a készülő európai szabványokban a környezetvédelmi szempontokat kívánja érvényesíteni. Az ECOS tudományos és lobbi tevékenységet folytat, kapcsolatot tart az EU adminisztrációval, valamint szétteríti az információkat a tagországok civil és szabványosítási szervezetein keresztül. Szakértői ott vannak az Európai Szabványügyi Bizottságban (CEN) és az Európai Elektortechnikai Szabványosítási Bizottságban (CENELEC). 2007-től a végrehajtó bizottságának elnöke John Hontelez úr (EEB).
  www.ecostandard.org

 • Európai Közlekedési És Környezetvédelmi Szövetség

  European Federation For Transport And Environment

  www.transportenvironment.org

 • Egészség és Környezet Szövetség

  Health & Environment Alliance (HEAL)

  Az egészség- és környezetvédelemmel foglalkozó ernyőszervezetnek több mint hatvan tagja van, ezek egy része szintén nemzetközi szervezet. A HEAL-nek 26 különböző országban vannak tagszervezetei.
  A szervezet tevékenységei közül a legfontosabbak: a nemzetközi környezet- és egészségvédelmi politikák, a vegyi anyagok, a klímaváltozás és a levegőtisztaság.

  http://www.env-health.org/

 • Nehezen Lebomló Szerves Szennyező Vegyületektől Mentesítő Nemzetközi Hálózat

  International POPs Elimination Network (IPEN)

  1998-ban alakult. Célja, hogy hozzájáruljon a nehezen lebomló szerves szennyező anyagok (POP-ok) kiszorításához. A hálózatnak jelenleg 65 országban 350 környezetvédelmi, fogyasztóvédelmi és egészségügyi civil szervezet a tagja. Az IPEN az ENSZ Környezetvédelmi Szervezetével az UNEP-el szorosan együttműködik céljai elérésben.
  www.ipen.org

 • Növényvédőszer Akcióhálózat

  Pesticides Action Network – Europe

  A Növényvédőszer Akcióhálózat (Pesticide Action Network, PAN) 1982-ben alakult azzal a céllal, hogy kiszorítsa a káros, veszélyes növényvédő szereket és helyette fenntartható, alternatív módszereket és anyagokat javasoljon a növényvédelemben. Jelenleg a világ öt kontinensén 90 országban 600 tagszervezettel működik. A közös kampányokat öt Regionális Központ hangolja össze (http://www.pan-international.org ). Az Európai Tagozatot 1987-ben alapította az Egyesült Királyságbeli és a német PAN csoport.
  www.pan-europe.info

 • Autómentes Világhálózat

  World Carfree Network

  Az Autómentes Világhálózat (World Carfree Network) 2003-ban azoknak a szervezeteknek a kezdeményezésére alakult meg, amelyek immár három alkalommal tartották meg az Autómentes Városok rendezvény-sorozatot. A hálózat olyan környezetvédő szervezeteket tömörít, amelyek a városi autóhasználat jelentős csökkentését szorgalmazzák, és követelik az élhetőbb települések kialakítását, a gyalogos és kerékpáros közlekedés feltételeinek javítását, a tömegközlekedés fejlesztését. Elősegítik az autómentes napok és más rendezvények megszervezését, amelyek az említett célokat szolgálják. Honlapja: www.worldcarfree.net
  www.worldcarfree.net

Kapcsolódó anyagok

Hírfigyelő