Kiadványok

A közvélemény a szintetikus anyagok egészségügyi és környezeti hatásairól

A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet a Levegő Munkacsoport megbízásából felmérést készített a mesterséges, szintetikus vegyi anyagokkal kapcsolatos lakossági ismeretekről, véleményekről. Az adatgyűjtés részben omnibusz-adatfelvétel keretében készült (a Közép-Magyarországi régió lakosainak kivételével) az ország felnőtt népességét reprezentáló 1000 fős minta személyes megkérdezése révén, részben 300 középiskolás körében, önkitöltéses kérdőívvel.

A kiadvány elérhető ezen a linken

 

Mennyire szennyezett a beltéri levegő? - Kockázatok és ártalomcsökkentési feladatok, lehetőségek

Szakmai ajánlásrendszer döntéshozóknak, közintézményeknek

A kiadvány elérhető ezen a linken

 

Belső tereink szennyezettsége – mit tehetnek a kereskedők és a forgalmazók?

A termékek: bútorok, fatermékek, szőnyegek, függönyök, festékek, lakkok forgalmazóinak kulcsfontosságú szerepe van a szennyezés megelőzésében. Ha megfelelően tájékoztatják a vásárlókat az alapvető óvintézkedésekről – például a kellő idejű szellőztetésről –, illetve előnyben részesítik a káros anyagoktól mentes vagy kevesebb szennyező anyagot tartalmazó termékeket, akkor már nagyon sokat tettek azért, hogy megóvják a lakosok egészségét.

A kiadvány elérhető ezen a linken

 

Ne csak szép legyen!

A tájékoztató közérthetően foglalja össze a beltéri légszennyezéssel kapcsolatos problémákat és a szennyező forrásokat.

Az érdeklődők információt nyerhetnek az egyes építő- és burkolóanyagok, valamint a fontosabb lakberendezési tárgyak a beltéri levegőminőségre és a környezetre gyakorolt hatásáról. Az általános felújítási és életviteli tanácsok mellett a szellőztetés fontosságáról és az ökocimkékről is olvashatnak az érdeklődők.

A kiadvány elérhető ezen a linken

 

Konferencia a beltéri légszennyezésről - előadásanyagok

A kiadvány elérhető ezen a linken

 

Otthonunk rémei – Hogy mik vannak nálunk a levegőben?

A 24 oldalas tájékoztató füzet mindenki számára érdekesen és érthetően mutatja be a beltéri légszennyezés kérdését, a természetes, a biológiai és a mesterséges szennyezőket, azok káros hatásait és a fenntartható megoldási lehetőségeket.

A kiadvány elérhető ezen a linken

 

Hétköznapi mérgeink

Egy 2003–as felmérés szerint az európai lakosság 93 százaléka úgy véli, a vegyi anyagok hatással vannak az egészségünkre. Így igaz: a vegyszerek hatnak, ráadásul többségükről azt sem tudjuk pontosan, hogy hogyan.

A kiadvány elérhető ezen a linken

Hírfigyelő