Elindult a villanybusz a BKV vonalain

A Levegő Munkacsoport örömmel üdvözli, hogy a BKV a mai nap délutánján elindította az eBUS-12 típusú villanybusz próbajáratát. A busz július 28-ig áll a közönség rendelkezésére a fővárosban, Budaörsön és Törökbálinton a 26-os, a 88-as, a 102-es, a 105-ös, a 112-es, a 172E, a 178-as és a 240E jelzésű autóbuszok vonalain. A részletes menetrend letölthető a BKV honlapjáról.

A BKK és a Levegő Munkacsoport kéri, hogy az utasok osszák meg a járművel kapcsolatban szerzett tapasztalataikat a 06-1-258-4636 (BKK), illetve 06-1-411-0510 (Levegő Munkacsoport) telefonszámon, vagy a bkk@bkk.hu, illetve levego@levego.hu címen. Mondják el, írják meg véleményüket a buszon és környezetében érzékelt levegőminőségről, zajról, az utazás során tapasztalt komfortérzetről, az utastájékoztatás minőségéről, az utasülések számáról, elhelyezkedéséről, az ülések közötti folyosó méretéről, a kapaszkodók mennyiségéről, a kapaszkodási lehetőségekről, valamint a jármű megjelenéséről, esztétikumáról is.

A kínai BYD cég villanybusza a Törökbálinti Önkormányzat anyagi támogatásának és a Levegő Munkacsoport közreműködésének is köszönhetően érkezett Magyarországra. A busz műszaki jellemzőiről részletesebb tájékoztatás található magyarul a BKV és a Levegő Munkacsoport, angolul pedig a BYD honlapján.

Hírfigyelő