Környezetvédelmi díj a Hajtás Pajtás vezetőinek

Idén a Hajtás Pajtás vezetői, Tóth Zoltán és Géresi László tulajdonosok, Kürti Gábor pénzügyi vezető és Sinka Károly munkaügyi vezető kapták a Radó Dezső Díjat amit három éve alapított a Levegő Munkacsoport és a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja (NLV).

A díjat olyan emberek kapják, akik kiemelkedő eredményeket értek el a teherszállítás okozta környezetszennyezés csökkentésében. Az idén 22 éves Hajtás Pajtás alapítói, Tóth Zoltán és Géresi László egy svájci diáklány élménybeszámolója nyomán indítottak futárszolgálatot. A beszámoló témája az első biciklisfutár világbajnokság volt, amit 1993 nyarán Berlinben rendeztek. A kölcsönkért biciklikkel és kölcsönből nyomtatott szórólapokkal startoló vállalkozás első diszpécsere egy otthon dolgozó varrónő, Steinitz Mariska volt. A két tulajdonos, Spenót és Lackó a Toldi moziban vagy utcai telefonfülkéknél várták a megrendeléseket.  A ma már 70 fős cég alkalmazottai máig 20 millió kilométert tekerve 3 millió küldeményt kézbesítettek, 2 millió liter üzemanyag szennyezésétől óvva meg a fővárost. 2008-ban a cég Rómában is elindította a biciklifutár-szolgáltatást, ott is elsőként. Az olasz fővárosban már nyolc teherbicikli is szállít, napi 1-1,5 tonnányi árut. A Hajtás Pajtás itthon éppen most bővíti teherbicikli-parkját, hogy még több és még nagyobb méretű árukat szállíthassanak környezetkímélő módon.

A 2015. évi Radó Dezső Díjat Egerben, a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 9. Országos és 4. Nemzetközi Konferenciáján adta át Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke és Szabó Zoltán, az NLV elnöke.  Lukács András egy ötvenezer forintos Környezettudatossági különdíjat is átadott a diákoknak meghirdetett 2015. évi Logisztikai Csapatbajnokság egyik indulójának, a Pannon Egyetem hallgatóiból álló Just In Time csapatnak. 

Szabó Zoltán és Lukács András átnyújtják a Radó Dezső Díjat
Tóth Zoltánnak és Kürti Gábornak

Hírfigyelő