Autómentes napok

Az elmúlt hétvégén ismét elcsendesedett a forgalom az Andrássy úton, és átadta helyét az egyre fesztiválosabb kínálatú Autómentes nap rendezvénynek. Ez a hétvége az Európai Mobilitási Hét  lezárása hazánkban, és hivatalos célja, hogy az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére, a lakosságot pedig a rendelkezésre álló környezetbarát közlekedési eszközök használatára és kombinálására ösztönözze.

Bár az előrejelzések minkét napra heves esőzéseket helyeztek kilátásba, bőven akadt napsütés, így rengeteg fővárosi család kilátogatott a rendezvényre, sokan távolabbról is ideutaztak, és nem is bánták meg. A civil szervezetek színes programokkal készültek, a közlekedési vállalatok bemutattak régi és új fejlesztéseikből, és most először minőségi Street Food részleggel is gazdagodott a rendezvény, ahol kisebb és nagyobb, neves és újdonsült konyhák kínálták ételeiket és italaikat.

A Levegő Munkacsoport is kitelepült az Andrássy útra, a sátrához oldalgókat hamar bevonta egy-egy fejtörő játékba, és kézműves foglalkozással kötötte le a fiatalok figyelmét. A programok és foglalkozások mellett új lehetőségről is tájékoztatta az érdeklődőket a Levegő Munkacsoport: a tagjai közé ezentúl magánszemélyek is csatlakozhatnak, így még jobban beleláthatnak a munkájukba, még több rendezvényen vehetnek részt, beleszólhatnak akár a működésükbe, és a tervek szerint a későbbiekben különböző kedvezményekben is részesülhetnek. A belépési nyilatkozat itt elérhető.

 

Hírfigyelő