Izzó hangulatú lakossági fórumok várhatók Pilisvörösvárott és Piliscsabán

A 10-es útról tartanak lakossági fórumot Pilisvörösvári Közösségi Házban (Fő út 127.) 2005. március 17-én, csütörtökön 18 órai kezdettel.

A rendezvényt a Pilis Medence Kistérség Önkormányzatainak Területfejlesztési Társulása (Pilisi KÖTET) szervezi, és meghívták az alternatív fejlesztési javaslatokat támogató civil szervezetek (köztük a Levegő Munkacsoport) képviselőit is
Március 18-án, pénteken 17 órai kezdettel a Piliscsabai Mezőgazdasági Szakközépiskolában (József Attila u. 2.) a Piliscsabáért Egyesület tart konferenciát a témáról. A Pilisi KÖTET viszont tüntetést hirdetett meg Pilisvörösváron ugyanerre az időpontra – annak ellenére, hogy a piliscsabai rendezvény időpontja már korábban ismert volt számukra.
A helyzet és a közhangulat érzékeltetésére az alábbiakban közöljük azt a levelet, amelyet az egyik pilisvörösvári lakos küldött a Levegő Munkacsoportnak.
„Tisztelt Levegő Munkacsoport!
Minden úgy megy, ahogyan számítani lehetett. A 10-es úttal kapcsolatos vita lebonyolítására gondolok. A fórum ugyanis III. 17-én lesz, ám az erre invitáló (gondolom nem magánszemély készítette) plakáton nem találtam először a Levegő Munkacsoport képviselőjének a nevét. Aztán mégiscsak észrevettem: el van különítve a többi névtől, mégpedig egy "és aki ellene van:" kitétel kíséretében. A korrekt nyilvánvalóan csak az lett volna, ha az összes név ábécé rendben föl van sorolva, megjegyzés nélkül. Ez a külön szedés csakis arra alkalmas, hogy eleve fölhergelje az amúgy tájékozatlan emberekben a közhangulatot a Levegő Munkacsoport ellen. Nem bíztak abban a fórum szervezői, hogy akik elmennek, azok felfogják, ki miről beszél?
Ezt azért írom - bár magam nem veszek részt a fórumon -, mert fölháborít ez a fajta magatartás, s ráadásul gyaníthatóan jogellenes is. Az nem megy, hogy demokrácia van és lincshangulatot gerjesztünk méltányolható álláspont képviselői ellen. Ezért csak biztatni tudom a Munkacsoportot, hogy tegyen esetleg ezügyben lépéseket, mert engem, mint adófizető polgárt sért, hogy föltehetően a pénzemből készülnek ilyen plakátok, illetve jobb, ha fölkészül a Munkacsoport vezetője a várható lincshangulatra.”
(Név és cím a Levegő Munkacsoport irodájában)
A 10-es úttal kapcsolatos további tájékoztatást honlapunkon a /sites/default/files/m0-10-es/10ut.htm címen lehet találni.

Hírfigyelő