Tarlós István szerződést kötött a civilekkel

Harmincegy civil szervezet által összeállított szakanyagot írt alá tegnap Tarlós István független főpolgármester-jelölt.

A szervezetek ajánlásaikat a főváros fenntartható környezetvédelmi és társadalmi fejlődése érdekében dolgozták ki. Tarlós István a magyar demokrácia történetében az első olyan jelölt, aki aláírásával vállalja azt is, hogy amennyiben jelentősen eltér a szerződésben foglaltaktól, lemond főpolgármesteri tisztségétől. Meglátása szerint, ezzel a lépéssel nemcsak a főváros jövőjét szolgálhatja jobban, hanem a demokrácia alapelveit is megerősíti.

Tarlós István független főpolgármester-jelölt, a Levegő Munkacsoport Környezetvédő Szövetség, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete - további 32, pártpolitikailag semleges civil szervezet támogatásával - megállapodást kötöttek, hogy az „Ajánlások Budapestért” című anyagban foglaltakat Tarlós István főpolgármesterré választása esetén következetesen képviselni fogja. A szakmai anyag egyes pontjainak részletes tartalmáról és azok egyenként való elfogadásáról a felek később külön jegyzőkönyvben állapodnak meg, amely a szerződés mellékletét képezi majd.

Tarlós István kijelentette: a célkitűzések támogatását és képviseletét felvállalja, azonban a megvalósítás nemcsak tőle, hanem a közgyűlés döntéseitől is függ.

Tarlós István főpolgármesterré választása esetén a Levegő Munkacsoport és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete vezetőit, Lukács Andrást és Szabó Endrét tanácskozási joggal meghívja majd a főpolgármesteri kabinetbe.

Szerződés Tarlós István és a civil szervezetek között

Hírfigyelő