Népszavazásra aláírást gyűjtenek a TB Mentők

A Levegő Munkacsoport is csatlakozott ahhoz az aláírásgyűjtéshez, amely az egészségbiztosítás privatizációja elleni népszavazásról szól

"Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon ne vezessék be a mindenki által kötelezően választandó, üzleti alapon működő több-biztosítós egészségbiztosítást?", ezt az Albert Zsolt és felesége nevéhez fűződő népszavazáson felteendő kérdést az Országos Választási Bizottság hitelesítette, majd az Alkotmánybíróság jóváhagyta.

A kezdeményezéséhez csatlakozott a Liga Szakszervezetek, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (EDDSZ), az Élőlánc Magyarországért Mozgalom, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Humanista Mozgalom, a Magyar Szociális Fórum, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Orvosi Kamara, a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége és a Védegylet. Azt szeretnék, ha a népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírás már február 11-ére összegyűlne, vagyis addigra, amikor az Országgyűlés újra szavaz a köztársasági elnök által a parlamentnek visszaküldött egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényről.

A Levegő Munkacsoport alapszabálya szerint a szervezet legfőbb célja az emberek egészségének védelme és javítása, az eddig megismert szakmai anyagok alapján viszont arra a következtetésre jutott, hogy a kormány tervezett egészségbiztosítási reformja súlyosan veszélyezteti az állampolgárok egészséges élethez való jogát. A Levegő Munkacsoport ezért csatlakozott a népszavazási kezdményezéshez.

Az aláírásgyűjtési ív és egyéb kapcsolódó anyagok itt letölthetők.

Hírfigyelő