A BKV-nak nem lesz megtakarítása a járatritkításból

2008. április 4. Levegő Munkacsoport - Civil szervezetek felszólítják a Fővárosi Önkormányzat vezetőit, hozzák nyilvánosságra az 2005-2008. évek időszakára az állami költségvetésből a fővárosi tömegközlekedésre juttatott támogatás mértékét és a valós ráfordítások összegét. Továbbá indokolják meg, hogy miért csökkentették folyamatosan a fővárosi hozzájárulás mértékét.

Sem a BKV-nak, sem a Fővárosnak nem lesz megtakarítása a járatritkításból, hiszen ha tíz százalékkal csökken a férőhely-kilométer teljesítménye, akkor tíz százalékkal csökken a költségvetésből járó összes állami támogatás, ráadásul ekkor a fővárosi kötelező támogatás is csökken. Az elmúlt két évben a költségvetéstől kapott összeget a főváros nem a BKV üzemeltetésére fordította. Az adatok azt támasztják alá, hogy a főváros vezetői a fővárosi tömegközlekedési támogatás központi költségvetési részét más célra, a 4-es metró finanszírozására használták fel. Ráadásul az is feltételezhető, hogy a főváros a kötelező hányadot sem a BKV finanszírozására fordította.

Továbbá a járatritkítás megkérdőjelezi a 4-es metró támogatásának indokoltságát is. A BKV járatritkítása a budapesti tömegközlekedés egész rendszerét érintené, így a 4-es metró megtérülési mutatóit is, amelyek már a jelenlegi helyzetben is rosszak.

Ha kevesebb a busz, kevesebb az utas, így a BKV leépítési spirálja folytatódni fog. A járatritkítás mellett szóló érv, mely szerint a lakosság csökkent, nem állja meg a helyét, mert az agglomerációval együtt számított igény a közösségi közlekedésre nőtt. Ha közpénzt vonunk ki a tömegközlekedésből, további költségnövekedésekkel kell számolni: mivel a kevesebb busz - több autó elve tartósan érvényesül, a várható dugók, balesetek és a légszennyezés az egészségügyi és környezetvédelmi kasszát fogják terhelni. Mindemellett a helyrehozhatatlan társadalmi, egészségügyi és környezeti károk csak egy része mérhető pénzben. A város élete ellehetelenülhet. A tömegközlekedés leépülése rossz nemcsak a BKV utasainak és dolgozóinak, de a biciklistáknak, autósoknak, az egészségügynek, az idegenforgalomnak, a munkaadóknak és a munkavállalóknak, tehát mindennek és mindenkinek.

Az aláíró civil szervezetek támogatják a BKV dolgozóinak hétfőre hirdetett, a tömegközlekedés elfogadható színvonalának megőrzésért indított sztrájkját.

Emberi Parkolásért Mozgalom
Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete
LAKSZ Csoport./Lakóközösségek Szervezeteinek Szövetsége/
Levegő Munkacsoport
Nagycsaládosok Országos Egyesülete
Zöld Fiatalok
Vakok és Gyengénlátók Középmagyarországi Egyesülete

Hírfigyelő