Újabb bírósági döntés: le kell állítani a KÖKI Center építését

Levegő Munkacsoport - Most már biztos le kell állítani a KÖKI Center építését Kőbánya-Kispesten, mivel most már építési engedéllyel sem rendelkezik a beruházó. Bár a legújabb bírósági határozat ellen még fellebbezhet az építtető, ám annak nincs halasztó hatálya, és az építési engedélyt kiadó hatóság, vagyis a XVIII. kerületi jegyző köteles az építkezést leállíttatni.

A Levegő Munkacsoport, a Civilek Érdekvédelmi Fóruma Kispestért (CÉFO) és a társasházak korábban a Közigazgatási Hivatalnál megfellebbezték az építési engedélyt. A hivatal elutasította a fellebbezést. A társasházak ekkor bírósághoz fordultak. Június 3-án a bíróság a civileknek adott igazat azzal az indokkal, hogy az építkezés folytatása súlyosabb károkat okozna a környezetben, mint a leállítás.
A korábbi, környezetvédelmi hatósági ügyben hozott bírósági ítélet alapján már a környezetvédelmi felügyelőségnek is le kellett volna állítatnia az építkezést. A Levegő Munkacsoport bízik abban, hogy az immár két bíróság által hozott döntésnek haladéktalanul eleget tesznek az érintett hatóságok.

Hírfigyelő