Vegyszerezett világ – akciónapok országszerte

A Levegő Munkacsoport Vegyszerezett világ kampánya keretében több nagyvárosban akciónapokat szervez. A múlt heti sikeres győri és veszprémi akciónapok és lakossági, döntéshozói fórumok után április 22-én Kecskeméten (Deák tér 3. 10:00–17:00-ig) tartunk akciónapot és szervezünk fórumot (16:30–17:30 Zöld Ernyő Klub Kossuth tér 4.) majd április 23-án Pécsett tartunk akciónapot (Szent István tér; 10:00–17:00) és fórumot (Civil Ház Szent István tér 17.)

A rendezvényeken standunknál az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak a hétköznapjainkban is jelen lévő mesterséges vegyületek egészségkárosító hatásairól, illetve a biztonságosabb életmód lehetőségeiről. Minden helyszínen kerekasztal-beszélgetést is szervezünk a kemizáció kockázataival kapcsolatban, különös hangsúlyt fektetve a növényvédő szerek káros hatásaira.

A helyszíneken az érdeklődők ingyenesen átvehetik a Hétköznapi mérgeink című tájékoztató kiadványunkat, feliratkozhatnak havonta megjelenő vegyianyag-hírlevelünkre, és kitölthetik vegyianyag-totónkat is. A fórumokon a előadásokon és a beszélgetéseken túl bemutatjuk a helyi döntéshozók számára a vegyi anyag jogszabályokat, és feladatokat bemutató Mérgektől mentes jövőt! című kiadványunkat is.

Rendezvényeinkre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

A rendezvényeket a KEOP-6.1.0/B–2009 támogatja.

Hírfigyelő