Városaink magunk vagyunk!

Még nincs is itt hivatalosan a nyár, de máris érezzük a melegben a zöldterületek jótékony hatását. Egy ápolt, ősfás parkban a legnagyobb hőség is elviselhető. Ellenben sokemeletes házak között, leaszfaltozott utcákban még a telet is visszasírnánk. Szerencse, hogy kőrengetegbe, árnyékos helyekre is lehet egy csepp kertet, zöld falat varázsolni. A Levegő Munkacsoport a Környezetvédelmi Világnap alkalmából képkiállítással és a városi zöldterületekről szóló beszélgetéssel várja az érdeklődőket a Gödörben.
Meghívott vendégeink, Rosta Gábor és Balázs Attila arról mutat be terveket és kezdeményezéseket, hogyan lehet a városi környezetet zöldíteni, zöld folyosókat és gyűrűket kialakítani és közösségi kerteket létrehozni. Kiállításunk is a zöldítési lehetőségekre összpontosít – zöld gyűrűket, forgalomcsillapított sétányokat, folyópart rehabilitációt, közös kertápolást mutat be.
Mindenkit szeretettel várunk, akinek vannak ötletei a zöldítésre, vagy veszélyben érzi a lakóhelyéhez közeli zöldterületet, esetleg tájékozódni szeretne, mit tehet azért, hogy zöldebb környezetben élhessen.

Időpont:

2011. június 5., vasárnap 18:00 és 19:30 között

Helyszín:

Gödör Klub (Budapest, Erzsébet tér)

Kedvcsinálónak ajánljuk:
www.avarositanya.hu (Rosta Gábor)
http://kek.org.hu/index.php?page=f-g-s-kert (kertépítési program – Rosta Gábor)
http://epiteszforum.hu/node/13708 (Dorogi városrehabilitáció – Balázs Attila)
http://epiteszforum.hu/node/9745 (Rákóczi renaissance - Balázs Attila)
http://gang-gong.blogspot.com (közös kertkialakítás)
http://foldkelte.blog.hu (közösségi kertek, kertrehabilitáció)
www.levego.hu/zoldlevel

Hírfigyelő