Madarak és Fák Napja a Teleki téren

Május 12-én délelőtt megkezdtük a faültetést a Feneketlen tónál és a Boráros téren, ahol összesen 16 fát ültettünk el. Délután kettő órától 30 fát ültet el a Levegő Munkacsoport és a Messzelátó Egyesület önkéntes csapata a Madarak és Fák Napi rendezvényen.

A Madarak és Fák napi faültetés a Zöld levél Program keretében valósul meg. A Levegő Munkacsoport Zöld Levél programja 2007 júliusában indult útjára. Célja, hogy Budapestet növényekkel tegye élhetőbbé, több lélegző szigetnek, hőségtől óvó árnyéknak, szemet gyönyörködtető kertnek örüljenek a városlakók.
Az utóbbi időben a köztéri zöldfelületek látványos minőségi romlásának vagyunk tanúi. Kevesen ragadnak öntözőkannát vagy gereblyét, hogy a környezetükben árválkodó elhanyagolt zöldterületeket gondozzák. Sokszor halljuk ellenérvként: „miért éppen én, az önkormányzat dolga lenne rendbe tenni a közös udvart”. Ezen a mentalitáson kíván változatni a Zöld Levél.
A programot a Demján Sándor Jótékonysági Alapítvány támogatja.

 

14:00-16:30 FAÜLTETÉS – HELYSZÍNEK, ELÜLTETÉSRE VÁRÓ FÁK:

Józsefvárosban:

  • Teleki László tér: 14 júdásfa (Cercis)
  • Korányi Sándor utca: 13 oszlopos gyertyán (Carpinus betulus Fastiagata)
  • Sárkány utca: 2 díszgalagony (Crataegus)
  • Mátyás tér: 1 platán (Platanus)

A program keretében május 12-én délelőtt további 16 fát ültetünk el a Újbudán a Feneketlen tó mellett, a Tas vezér utcai játszótéren és Ferencvárosban a Boráros téren..

Önkénteseket várunk, akik segédkeznek a faültetésben és a szemétszedésben!

ÍGY ZÖLDÍTHETSZ TE IS!

  • Növényfelismerés – játék gyerekeknek
  • Ötletek az erkélyek, gangok zöldítéséhez (kertész tanácsadóval)
  • Kaspó készítés újrahasznosított anyagokból

http://www.flickr.com/photos/messzelato/sets/72157624694346690/

NÖVÉNY ÉS MAG CSERE-BERE

Hozd el kedvelt vagy éppen megunt növényeidet, szaporításra vagy ajándéknak szánt, esetleg túlburjánzott virágokat, magokat. A börzéről mindenki annyi növényt vihet haza, amennyit csak szeretne. Úgy is vihetsz növényt/magot, hogyha üres kézzel jöttél! A lényeg, hogy megújíthasd a kerted vagy balkonod tavaszi-nyári zöld díszeit.

http://www.flickr.com/photos/messzelato/sets/72157627527457289/

PIKNIK - ÖRÖMZENE ÉS JÁTÉKOK A FÜVÖN

Hozd magaddal kedvenc társasjátékod és egy pokrócot és játssz velünk a füvön! A hangulatról amatőr zenészek gondoskodnak.


A Program további támogatói: Főkert Zrt., VIII. kerület önkormányzata, S-Tér Kft.

Hírfigyelő