Logisztikusok a tiszta levegőért

Nagy hangsúlyt kapott a környezetvédelem témaköre a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek 8. Országos és 3. Nemzetközi Konferenciáján, amelyre idén Balatonfüreden került sor. A több mint 400 fő részvételével tartott rendezvényen a Levegő Munkacsoport díjakat adott át a levegőtisztaság-terén kiemelkedő eredményt elért logisztikusoknak.

A 2013-ban alapított Radó Dezső Díjat a Levegő Munkacsoport – a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja és a Magyar Közgazdasági Társaság Logisztikai Szakosztályának egyetértésével – 2014-ben Nagy Péternek, a DHL Magyarország tengeri szállítmányozási igazgatójának adományozta. A díj átadásakor Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke elmondta: Nagy Péter és munkatársai minden esetben igyekeznek minimálisra csökkenteni a közúti szállítások úthosszát. Közvetlen közúti szállítást csak az ügyfél külön kérésére vállalnak. Erőfeszítéseiknek köszönhetően a DHL Magyarország teljes szárazföldi forgalmának 90%-a a vasúton történik. (A tengeri szállítmányozás természetszerűleg magába foglalja a konténeres rakományok szárazföldi eljuttatását a kikötőkbe, illetve onnan a magyarországi célállomásokra.)

A Levegő Munkacsoport Környezettudatossági Különdíját adta át Lukács András a 2014. évi Logisztikai Csapatbajnokságon nyújtott teljesítményéért a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóiból álló Allogáció csapat tagjainak. A bajnokság során kiemelt szempont volt, hogy az adott szállítás a lehető legkisebb széndioxid-kibocsátással történjen, és ebben az Allogáció bizonyult a legjobbnak.

A képen: az Allogáció tagjai átveszik az elismerő okleveleket (fotó: Ghibli – Mayer András)

Hírfigyelő