Időt, pénzt takarít meg a munkahelyi közlekedési terv

Nagyban csökkenti az utazási időt, felhasznált energiát és környezetszennyezést, ha egy cég a munkatársai utazásait, munkába járását tudatosan szervezi meg. Magyarország második legnagyobb közlekedéstervező cége, a Közlekedés Kft., a Levegő Munkacsoporttal és a Lélegzet Alapítvánnyal együttműködve, saját szervezetére készített egy Munkahelyi Közlekedési Tervet. Feltérképezték a dolgozóik közlekedési szokásait, a lehetőségeket és alternatívákat, majd kidolgozták a változtatás terveit. A tervezők arra az eredményre jutottak, hogy lehet javítani a munkatársak közlekedési szokásain annak ellenére, hogy az iroda közlekedési szempontból a legjobb helyen, Budapest központjában van.

A munkahelyi közlekedési terv kidolgozásával és megvalósításával egy vállalkozás, intézmény nemcsak pénzt és időt takaríthat meg, hanem dolgozóit is megóvhatja sok idegességtől, dugóban állástól, akik így jobb kedvvel végezhetik munkájukat. A munkahelyi közlekedés környezetbarát átalakítása egyaránt érdeke a cégeknek, intézményeknek és a településnek, ahol működnek. Minél több helyre járnak munkába fenntartható módon, annál élhetőbbé válnak a városaink.  

A Lélegzet Alapítvány és a Levegő Munkacsoport közös, „Munkahelyi közlekedési terv népszerűsítése” című projektje a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósult meg. A projekt alhonlapja: https://www.levego.hu/munkahelyi-kozlekedes


Vidékfejlesztési Minisztérium
Zöld Forrás programja támogatásával.

 

 

 

Hírfigyelő