Liget Projekt: tárgyalás igen, fakivágás nem

Üdvözlendő, hogy a Városligeti Ingatlanfejlesztő Zrt. fórumsorozatot indít a Városliget megújításáról. Remélhetőleg ez annak a jele, hogy a kormányzat hajlandó felülvizsgálni a Liget Projekt tartalmát. Ennek a véleményének adott hangot a Levegő Munkacsoport Baán Lászlónak, a Liget Projektért felelős miniszteri biztosnak írt levelében.

A fórum alatt a Levegő Munkacsoport tárgyalásokat ért, amelyeknek napirendjén a következő programpontok szerepelnek: a Városligetbe tervezett múzeumok más színhelyeken, tehát nem a Liget területén történő elhelyezése; a Városligetben maradt, a park minőségét és zöldfelületét csökkentő épületek (elsősorban a PECSA és a volt BNV épületek) bontása, helyük újranövényesítése; a Liget parkállományának feljavítása a Garten Stúdió pályázati győztes tervének épületektől mentes változata szerint; az Építészeti és a Fotótörténeti Múzeum elhelyezése a Ligeten kívül, a Technikai és Közlekedési Múzeum áthelyezése megfelelő alapterületű és jellegű, jól megközelíthető helyszínre .

A Levegő Munkacsoport kész részt venni a tárgyalásokon azzal a feltétellel, hogy mostantól azok befejezésééig a Városligetben semmilyen bontási, építési, favágási munkát nem végeznek.

A Baán Lászlónak írt levél itt olvasható:

Hírfigyelő