Az autók a kenyeret is eleszik az éhezők elől

Naponta 15 millió kenyérnek megfelelő búzát égetnek el az autókban Európában

Az európai bioüzemanyag-lobbi az Ukrajnából és Oroszországból származó kulcsfontosságú gabonafélékkel való ellátás összeomlása és a közelgő globális élelmiszerválság ellenére is a terményégetés fokozását szorgalmazza.

Egy új tanulmány szerint Európa naponta 10 000 tonna búzát – ami 15 millió kenyeret lehetne előállítani – alakít át etanollá, amelyet a gépkocsik üzemanyagként égetnek el. A tanulmányt készítő Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség (T&E) arra szólít fel, hogy a kormányok állítsák le a búza és más élelmiszernövények bioüzemanyagként való elégetését és erkölcstelennek minősítette, hogy a bioüzemanyag-lobbi most, a globális élelmiszerhiány idején is a termelés növelésére törekszik.

A tanulmány szerint amennyiben Európában megszüntetnék búza felhasználását bioüzemanyagok előállítására, az a globális piacra irányuló ukrán búzaellátás összeomlásának több mint 20 százalékát ellensúlyozná. Az olyan országok számára, mint Egyiptom, amely búzájának több mint 60 százalékát importálja, főként Oroszországból és Ukrajnából, ezek a kiegészítő piaci szállítások életmentőek lennének.

Ma jelentős európai nem kormányzati szervezetek egy csoportja, felszólította a kormányokat, hogy azonnal állítsák le az élelmiszernövények üzemanyagként való felhasználását. A szervezetek szerint így elősegíthetjük a biztonságos élelmiszerellátást, és visszafoghatjuk az élelmiszerárak emelkedését.

Különösen az európai bioüzemanyag-lobbi (ePure és az Európai Biodízel Tanács) körében követelik egyre többen, hogy az orosz olaj helyett az üzemanyagokat olyan növényekből állítsák elő, mint a búza, kukorica, árpa, napraforgó és repce. Teszik mindezt annak ellenére, hogy Putyin ukrajnai inváziója következtében az élelmiszerárak az egekbe szöktek, ami megtizedelte Európa kenyérkosarát. Ukrajna és Oroszország együttesen a világszerte forgalmazott búza és árpa mintegy negyedét, a kukorica 15 százalékát és a napraforgóolaj több mint 60 százalékát adja.

Maik Marahrens, a T&E bioüzemanyagokért felelős vezetője elmondta: „Még ha Európa megduplázná is a bioüzemanyagokra szánt mezőgazdasági területek mennyiségét – ami az EU termőterületének legalább 10 százalékával egyenértékű –, ez az EU Oroszországból származó olajimportjának mindössze 7 százalékát helyettesítené. Ahhoz, hogy az összes orosz olajimportot hazai bioüzemanyagokkal lehessen helyettesíteni, az EU termőterületeinek legalább kétharmadára lenne szükség."

Lukács András, a Levegő Munkacsoport (a T&E tagszervezete) elnöke megállapította: „A helyzet annál is inkább tarthatatlan, mivel a bioüzemanyagok előállítása komoly állami támogatásban részesül. Ezeket a támogatásokat is haladéktalanul meg kell szüntetni. Elfogadhatatlan, hogy miközben még egy olyan viszonylag fejlett államban is, mint Magyarország, 50 és 100 ezer közöttire becsülik az alultáplált gyermekek számát, a közpénzeket arra fordítják, hogy az autókat etessék élelmiszernövényekkel.”

Az ábrák forrása:
https://greenfo.hu/hir/jo-es-rossz-biouzemanyag-mit-kockaztatunk-a-biouzemanyagok-kivezetesevel/
http://akrcorp.kr/en/cellulosic-technology/a-low-carbon-bioeconomy/

Hírfigyelő