A Levegő Munkacsoport tevékenysége 2023 augusztusában

Minden hónapban rövid összefoglalót teszünk közzé az előző hónapban végzett mun­kánkról.

 

Közlekedés – Egy új tanulmányon dolgoztunk a városi közlekedés témájában és előkészítettük az őszi eseményeinket. Részt vettünk a Tiszta Városok Kampány kutató munkacsoportjának online megbeszélésén. (Szegő Judit, Lukács András)

Uniós költségvetés, államháztartás – Értékelést készítettünk arról, hogy mennyire hajtotta, illetve hajtja végre a magyar kormány az EU Magyarországra vonatkozó országspecifikus ajánlásait.

Véleményeztük Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve REPowerEU-fejezetének tervezetét, és azt eljuttattuk a kormánynak. Magyarország érdekeivel ellentétesnek tartjuk a 2585 milliárd forint uniós és hazai forrás elköltéséről szóló REPowerEU tervet, a pénz túlnyomó részét ugyanis földgáz- és olajipari beruházásokra kívánják fordítani, miközben alig támogatnák a lakóépületek energetikai korszerűsítését.

Válaszoltunk az Európai Bizottság társadalmi egyeztetése során közzétett, „a szennyező fizet” elvről szóló anyagára. (Tarr Katalin, Lukács András)

Tanácsadó iroda – Ebben a hónapban főleg bűzpanasszal és céges zavarással kapcsolatban keresték meg Tanácsadó Irodánkat. (Szegő Judit)

Hírfigyelő