Emlékeztető

Emlékeztető

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Főépítészi Iroda és a Levegő Munkacsoport közötti megbeszélésről az Olimpia park védelme tárgyában

Időpont:  2012. május 4. de. 10 óra

Helyszín:  Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Főépítészi Iroda tárgyalója

Jelenlévők:

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Főépítészi Iroda részéről:

Cselovszki Zoltán  főépítész

Marton Noémi építészmérnök ügyintéző

Levegő Munkacsoport részéről:

Schnier Mária elnökhelyettes

Előzmény:

A Levegő Munkacsoport elnökhelyettese tájékoztató megbeszélésre kérte fel az V. kerületi Polgármesteri Hivatal Főépítészét az Olimpia park védelmével kapcsolatban.

A Polgármesteri Hivatal Főépítésze részéről elhangzott tájékoztatás tartalma:

A Kossuth téri mélygarázs tervének megvalósítása eldöntött, de az Olimpia park területe alatt  várhatóan nem készül mélygarázs.

Az Olimpia park teljes zöldfelülete értékes fáinak védelme érdekében fakataszter készítésének megrendelése van tervbe véve. (A fakatasztert, annak elkészülése után tájékoztatásul a Levegő Munkacsoport számára is átadják.)

Felmerült a park védő körbekerítésének gondolata is, de ez csak a fák sérelme nélkül történhet meg.

A park területe a Duna parti oldal fasora felé esetleg bővíthető.

A park déli oldalának sarkán működő benzinkút korábban megszüntetésre került.

(A Kossuth téri mélygarázs építésének kapcsán valószínűleg áthelyezhető lesz  az Olimpia park déli oldala alatt jelenleg meglehetősen nagy helyet elfoglaló gáz-fogadó állomás is.)

A parkot a látogató közönség számára a mai kor igényei szerinti komforttal szeretné ellátni az V. kerület.

Cél, hogy a park minden korosztály kellemes pihenését szolgálja, miközben esztétikai élményt is nyújt a szakszerűen megóvott faállomány és egyéb növényzet természetes szépségével, Duna-parti elhelyezkedésével, városi táji értékként.

Fentiek érdekében a Főépítészi Iroda jelenleg a tervezési program kidolgozásán munkálkodik.

A Levegő Munkacsoport elnökhelyettese:

A tájékoztatást megköszönte. Miután a  felvázolt célok egyes részleteit megbeszélték, azokat megnyugtatónak és kedvezőnek tartja. Szeretne továbbra is együttműködni a Hivatallal a park növényzetének védelme érdekében.

Megjegyezte, hogy a Levegő Munkacsoport a megbeszélés  Főépítészi Irodával előzetesen egyeztetett emlékeztetőjét  honlapján közzéteszi.

Hírfigyelő