Hogyan érzékeljük az éghajlatváltozás jelenségét és hogyan küzdenénk ellene? (Lakossági felmérés)

Az Európai Unió tervei szerint földrészünknek 2050-re szén-dioxid-semlegessé kellene vállalnia. Ezzel párhuzamosan az éghajlatváltozással kapcsolatos intézkedések támogatottsága folyamatosan növekszik az Unió polgárai körében. Az egyes tagállamok lakosságának részvételi lehetőségei, illetve véleménye azonban jelentősen eltérhet. A 2030-ra és 2050-re kitűzött célok megvalósításához azonban elengedhetetlen, hogy megismerjük a klímaváltozással, és a lehetséges intézkedésekkel kapcsolatos állampolgári ismereteket, szemléletet.

Ezt a célt szolgálja a felmérés, amely az Európai Unió által társfinanszírozott „Zöld jogok a fenntartható jövőért – erősítsük a társadalmi részvételt az EU éghajlatvédelmi céljainak elérésében” című projekt keretében valósul meg. A programot a Levegő Munkacsoport olasz és román partnerekkel közösen valósítja meg.

A felmérés online, google forms segítségével készül. A Levegő Munkacsoport konkrét személy azonosítására alkalmas adatokat nem ismer meg, statisztikai szempontból szükséges adatok (kor, nem, iskolai végzettség, stb.) megadására van csak szükség, amelyekből a Levegő Munkacsoport csak összesített statisztikát készít. A kitöltés kb. 5-7 percet vesz igénybe.

A felmérést itt lehet kitölteni:


Az Európai Unió társfinanszírozásával. A kifejtett álláspontok és vélemények azonban kizárólag a szerző(k)é, és nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió véleményét. Ezekért sem az Európai Unió, sem a támogatást nyújtó hatóság nem tehető felelőssé. 


 


 

Hírfigyelő