Polgármesterek levelei a kamionforgalomról

"A város lakosságát nagymértékben zavarja az áthaladó kamionok forgalma, valamint az áthaladás következtében felvert por, illetve a kamionok által kibocsátott kipufogógáz."
(Kisbér)

"... a bosnyák és horvát gépkocsivezetők nem tartják be az ezen a szakaszon érvényes, 40 km/h-s sebességkorlátozást. A rendőrség körzeti megbízottjának az elmúlt hónapban a korlátozó tábla hatálya alatt 110-zel nem sikerült utolérnie az egyik kocsit."
(Görzsöny)

"A nagy kamionforgalom miatt szinte minden épület már megrepedezett."
(Mende)

"Nagyon sok ház repedezik a három településen, ráadásul még a tv-nézést is zavarja a nagy robaj, amit a gépjárművek keltenek, és ehhez párosul, hogy nagyon sok lakásban az edények is csörögnek a csillapítatlan rezgésterhelés miatt."
(Szentdomonkos)

"A környezeti terhelést elszenvedő egyre türelmetlenebb helyi lakosság az elmúlt év júniusában petícióval fordult az önkormányzathoz, hogy a tarthatatlan állapot javítása megszüntetése érdekében tegyen intézkedést."
(Tiszavasvári)

"Mivel ezek a mérések alátámasztották a lakók és az önkormányzatok állításait, ezért azóta nem végeznek a térségben tengelynyomás mérést, a traffipaxok is az úrvezetőket rémisztgetik, mert a kamionosok jól működő hírszerzése első kézből értesül a mérések helyszíneiről. Az ellenőrzésekre hivatott két állami szerv, mely törvényesen tehetne az amúgy is túlzottan elnéző közlekedési szabályok betartatásáért, a "legmagasabb állami érdekekre" tekintettel nem tesz semmit. Sőt, cinikusan bizonygatja, hogy csak érzéki csalódás miatt hisszük, hogy a megengedett másfél-kétszeresével száguldoznak a 40 helyett 55 tonnás szörnyetegek."
(Tabajd)

"...azt ugye senki nem gondolja, hogy komoly ellenőrzésnek számit az, ha például Újpesten egy évben egyszer a rendőrök titokban tengelynyomás ellenőrzést tartanak. Én 16 éve vagyok polgármester, de ez alatt az idő alatt mindössze egy ilyen esettel találkoztam."(Újpest)

A fentebb idézett és további levelek teljes terjedelmükben olvashatók honlapunkon:

2009

Tarna

2007

Baksa Báatmonostor Bicske Csór Debrecen Gyula Jánossomorja Karácsond Kerecsend  Milota Mosonmagyaróvár Öttevény Salgótarján  Szentendre Tabajd Tápiószecső Terpes  Tiszavasvári Tokaj Zalaszentgyörgy Zugló

2006

Ártánd Bag Bajna Fertoszéplak Görcsöny Ivád Kálócfa Kisbér Kiskunlacháza Körösszegapáti . Martonvásár Mende Répcelak Szentdomonkos Tabajd Tiszavasvári Újpest Vilonya

Hírfigyelő