Demján Sándorra emlékezünk

A városi zöldterületek elkötelezett védelmezőjét és a Levegő Munkacsoport barátját veszítettük el Demján Sándor most bekövetkezett halálával.

„Az életem során már sok fát ültettem. Bár tudvalevőleg nem szorulunk rá, saját veteményeskertünk is van, amelyet a feleségem gondoz. Azért támogatom a Levegő Munkacsoportot, mert egy zöldebb város versenyképesebb is, hiszen szívesebben élnek és dolgoznak benne az emberek. Meggyőződésem, hogy példamutatással sokat lehet elérni, és remélem, hogy a Zöld Levél Program hatására egyre többen fognak önként fákat ültetni és részt venni a meglévő zöldterületek gondozásában” – jelentette ki Demján Sándor, amikor ő is ásót ragadott, hogy a Levegő Munkacsoport munkatársaival együtt fákat ültessen a budapesti Teleki téren az általa nyújtott adományból.

Demján Sándor éveken keresztül jelentős összegekkel támogatta a Levegő Munkacsoportot, de kikötötte (és ellenőrizte is), hogy ezeket az összegeket a városi fák, zöldterületek megóvására kell fordítani. Ez alól egyetlen kivétel volt, az a támogatás, amelyet a Rába szennyezése elleni küzdelemre ajánlott fel a Levegő Munkacsoportnak, és amelyet a térség civil szervezeteivel egyetértésben és közösen, sikeresen használtunk fel.

Demján Sándor támogatásának köszönhetően valósíthattuk meg a Zöld Levél Programot, amelynek keretében többek között sikeres pályázatot hirdettünk társasházak, társasházkezelő szervezetek, óvodák, iskolák, önkormányzatok, zöldterületek gondozásáért felelős cégek és civil szervezetek részére környezetük zöldítése érdekében. Jelenleg pedig A fák éve projektünk folyik a szintén Demján Sándor által nyújtott támogatással; ennek keretében védjük többek között a Városliget zöldfelületeit is a beépítéstől.

Demján Sándor emlékét megőrizzük.

Hírfigyelő