Kérdések az MVM-hez és az MVM válaszai

Miként segíti elő az MVM Csoport, hogy Magyarország energia- és klímapolitikája a valóságban is megfeleljen az Európai Unió tagállamai által közösen elfogadott célkitűzéseknek? Ez volt az egyike annak 12 kérdésnek, amelyeket a Levegő Munkacsoport feltett a magyar energetika egyik meghatározó szereplőjének. Az MVM megküldte válaszait, amelyek értékelését a tisztelt Olvasóra bízzuk.

Megkérdezte a Levegő Munkacsoport azt is, miként ösztönzi az MVM a fogyasztók energiahatékonyságát. Konkrétan milyen jelenlegi és tervezett fejlesztések vannak az MVM-nél a megújuló energiák terén, és ezek megvalósítása milyen időtávban várható? Mit tervez az MVM annak érdekében, hogy az átviteli rendszerbe építsenek be a rendszer rugalmasságát jelentősen fokozó elemeket, például villamosenergia-tárolókat, és kereskedelmi eszközökkel, például időfüggő tarifákkal is segítsék az időjárásfüggő termelők piacra jutását? Mit szándékozik tenni az MVM az okos mérések elterjesztése érdekében? Milyen szerepet vállal az elektromobilitás ösztönzésében? Miként tervezi a Mátrai Erőmű jövőjét? Egyetért-e azzal, hogy a Mátrai Erőmű haladéktalanul szüntesse be a lignit értékesítését a lakosságnak? Mit kíván tenni a terrorcselekmények megelőzése érdekében, különös tekintettel arra, hogy ezt a célt leginkább az szolgálná, ha a kevés helyre összpontosított hatalmas áramtermelő létesítmények helyett a nagymértékben decentralizált termelést részesítenék előnyben? Milyen konkrét kritériumok alapján tervezi támogatni a jövőben a civil szervezetek munkáját az MVM, illetve működik majd velük együtt, különös tekintettel a környezetvédelmi civil szervezetekre? Tervezi-e az MVM, hogy a következő éves jelentésében tételesen is felsorolja az összes támogatott programot a támogatási összeggel és támogatott program során elért eredményekkel együtt?

Az MVM megküldte válaszait. A levego@levego.hu címen várjuk tisztelt Olvasóink véleményét arról, mit gondolnak ezekről a válaszokról.

Hírfigyelő