Publikációk a paksi atomerőmű beruházással kapcsolatban

A Paksi új blokkok tervezett építése továbbra is erősen megosztja a szakmai közvéleményt. Az ellenzőket nem győzték meg a fejlesztők érvei. A koncepcionális kérdések mellett a részletekről is éles szakmai viták folynak.

1.) A Környezeti Nevelési Országos Hálózat kiadásában jelent meg egy 48 oldalas tájékoztató füzet Paks vobiscum? Kérdések és válaszok az új paksi atomerőműről címmel. A szerzők: Deák György András, Felsmann Balázs, Fülöp Sándor, Lányi András és Munkácsy Béla.

2.) Balog Károly szakközgazdász 2014. november 4-i „Reaktorhűtés helyett öntözés” című blogja több szempontból kérdőjelezi meg a bővítési koncepciót, és egyebek mellett az ország jelentős mezőgazdasági és vízvagyon potenciáljának régóta késlekedő kihasználására tesz javaslatot.

3.) A Corvinus Egyetemen működő Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont REKK honlapján folyamatosan jelennek meg érdekes anyagok - interaktív kalkuláció, különféle üzleti modellek, kockázatelemzések - az atomerőmű beruházás megvalósításával és megtérülésével kapcsolatban.

Hírfigyelő