Szelídmotoros felvonulás, 2014. 09. 28. (4'03")

A Levegő Munkacsoport motoros felvonulása?
Igen, csak máshogy. Merjünk változtatni című projektje keretében a civil szervezet és önkéntesei nagyszabású motoros felvonulást rendeztek vasárnap a budapesti Hősök terén. A szelíd motorosok, akik többnyire az 1-6 éves korosztályból kerültek ki, lábbal hajthatós kismotorjaikkal és futóbiciklijeikkel meghódították a Hősök tere körüli autóutat. A gyermekek és szüleik azzal a céllal érkeztek, hogy kifejezzék: egészségesebb környezetben, tisztább levegőjű városokban szeretnének felnőni.
A rendezvény kapcsolódott az Állampolgári Részvétel Hete programsorozathoz, melynek célja megmutatni, hogy a demokráciát nem a döntéshozók, hanem a társadalom, mi, emberek gyakoroljuk. A rendezvényen a gyerekek maguk is felelősségteljes feladatot kaptak. Önként jelentkezők vezették és zárták a felvonulást, egymásra odafigyelve, jó hangulatban mosolyogva.
Horváth Zsolt, a projekt vezetője elmondta, hogy szeretnének hagyományt teremteni a rendezvénnyel, hogy minden évben eszünkbe jusson: ezek a gyermekek azok, akiknek a jövőt építjük, úgy kell ma cselekednünk, hogy egészséges, biztonságos és tiszta környezetet teremtsünk a számukra.
http://www.levego.hu/kampanyok/merjunk-valtoztatni

Hírfigyelő