Környezetvédelmi javaslatok a Hajógyári-sziget terveihez

Halassza el a III. kerületi önkormányzat állásfoglalásának meghozatalát a Hajógyári-sziget szabályozási tervével kapcsolatban.

Halassza el a III. kerületi önkormányzat állásfoglalásának meghozatalát a Hajógyári-sziget szabályozási tervével kapcsolatban – ezzel a kéréssel fordult Tarlós István polgármesterhez az Élőlánc Magyarországért, a Levegő Munkacsoport és a Védegylet. A képviselőtestület május 30-i ülésére tűzte a témát, a környezeti hatástanulmányt viszont csak május 29-én kapták kézhez. Így még a képviselőknek sem volt idejük alaposan elolvasni az anyagot, a lakosság pedig egyáltalán nem ismerhette meg a benne foglaltakat. Az Élőlánc, a Levegő Munkacsoport és három kerületi civil szervezet ugyanakkor előzetes állásfoglalást juttatott el az önkormányzatnak a Hajógyári-szigetre tervezett beruházásról, amelyben a környezetvédelmi feltételek szigorítását javasolta.

• Levél Tarlós István polgármesternek
• Előzetes állásfoglalás „Budapest, III. kerület, Óbudai (Hajógyári) sziget Kerületi Szabályozási Terve” című anyaggal kapcsolatban

Hírfigyelő