No Planet B projekt

az EU Fejlesztési Oktatás és Figyelemfelkeltés (DEAR) programja támogatásával

A No Planet B, vagyis „Nincs B terv, nincs másik bolygónk” projekt 6 uniós országban fut. Célja, hogy az emberek mélyebb ismereteket szerezzenek a mindannyiunkat érintő klímaváltozásról, kialakítva a témával kapcsolatos kritikus gondolkodást és felelősségérzetet. A projekt résztvevői klímaváltozásra irányuló stratégiákat és kisebb akciókat hajtanak végre hatékonyan, hogy minden résztvevő jól járjon.

 

A Levegő Munkacsoport 3 tevékenységgel vesz részt a projektben:

Ingyenes környezeti tanácsadás a lakosság részére:

Környezeti Tanácsadó Irodánk évente több ezer lakossági panasz megoldásában segít, olyan témákban, mint a levegőszennyezés, zajterhelés, fák és zöldterületek védelme, közlekedés, energia, természetvédelem, életmód. Amennyire kapacitásunk engedi, mérésekkel és jogi segítséggel is támogatjuk a problémák megoldását.

Előadások és mérések az ultrafinom részecskékről kis településeken:

Testo DiscMini típusú ultrafinom részecskeszámláló készülékünkkel kistelepüléseken járva méréseket végzünk, az eredményeket pedig szemléletformáló előadáson mutatjuk be a lakosság és a helyi döntéshozók számára. Így hívjuk fel a figyelmet erre az egészségre káros és klímaromboló szennyezőre, és javaslatokat fogalmazunk meg a szennyezés csökkentésére.

Előadások a megújuló energiákról és az elektromobilitásról:

A megújuló energiák előállítását és energiahasználatunkat szemléletes módon bemutató interaktív előadásokat tartunk iskolákban és különböző településeken. Többek között egy elektromosság előállítására is képes kerékpár, napelem, és saját fejlesztésű eszközök segítségével mutatjuk be, hogy mekkora erőfeszítésbe kerül az elektromos áram előállítása, mennyi áramot fogyasztunk különböző elektromos eszközök használata során, és hogyan tudunk fenntarthatóbban, kevesebb energia felhasználásával élni.

A kerékpárerőmű működése:

A saját fejlesztéshez felhasznált programok forráskódjai ezen az oldalon elérhetők

Ha szeretné, hogy településén, intézményében megtartsuk valamelyik előadásunkat, lépjen velünk kapcsolatba.

Infografikák

 

A képre kattintva az infografikák nagy méretben is letölthetők

 

NoPlanetB (NINCS "B" TERV! CSO-LA/2017/388-137) EU társfinanszírozású projekt.
A honlap tartalmáért és a tevékenységekért kizárólagosan a Levegő Munkacsoport felel, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját.

 

 

 

Hírfigyelő